menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Elk. idő: 6 ó
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 kg fejes káposzta (amit mire lereszelünk, megfosztunk a felső levelektől, torzsájától és kb. 1 ½ kg lesz), 1 kg paprika (vegyünk színeset bele pl. kápia paprikát, vagy csak ami kissé pirosas), 1 kg uborka, 40 dkg répa, ½ kg hagyma.
2 dl 10%.os ecet,
3 db babérlevél, 1 evőkanál szemes bors,
7 dkg só,
40 dkg cukor,
1 kávéskanál citromsav (bármelyik üzletben lehet venni),
1 kávéskanál nátrium benzoát.

Elkészítés:


A káposztát külső héjától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi
Az uborkát, jól megmossuk, és héjastól uborkagyalun leszeleteljük
A répát meghámozzuk azt is leszeleteljük. (én azt is az uborkagyalun szoktam szeletelni
A hagymát szintén meghámozzuk, félbe vágjuk és azt is vékony szeletekre vágjuk. (ugyan könnyeket csal, de ez is az uborkagyalun megy, mert így gyorsabb
A paprikákat is alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Én a magokkal teli csumáját kiszedem
Az egészet egy nagy tálba tesszük
hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tegyük hozzá
és kezünkkel jól összekeverjük
Majd így hagyjuk állni 5-6 órán keresztül
Ha letelt az idő, akkor üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk és a levet is elosztjuk rajta
Jól lezárjuk, és hűvösebb helyre tesszük

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Különleges savanyúság lé
Különleges savanyúság lé

A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Karolin
Céklás káposztasaláta
Céklás káposztasaláta

A hozzávaló zöldségeket előkészítem. Összekeverem a cukrot, sót, almaecetet, majd a salátára öntöm. 1 napig állni hagyom, mialatt többször átkeverem. Ezután üvegekbe szedem, j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposzta készítése házilag - hordós káposzta
Savanyú káposzta készítése házilag - hordós káposzta

A káposzták külső piszkos, sérült leveleit távolítsuk el, majd a torzsa koszos, sérült részét is vágjuk le. Van, aki a torzsát teljesen kivágja, mi nem tettük, mert elég zsenge vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
386. Vödrös savanyúság
386. Vödrös savanyúság

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk