Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csallán lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy vödör csalán ,' kg cukor, víz .

Elkészítés:


A megmosott csalán leveleket feltesszük egy lábasba,és felmelegítés után 1 kg cukrot teszünk hozzá, addig főzzük míg sűrű pépet nem kapunk . Pürésítés és ízesítés után üvegezzük és dunsztoljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Cékla eltevése
Cékla eltevése

Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes cékla
Ecetes cékla

A céklát sós vízben puhára főzzük,miután kihűlt megpucoljuk és vékonyra szeleteljük. Ha félkész céklát vettünk, ezt kihagyjuk. A vízhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól elkeverj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot, és együtt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk