menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg hagyma, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg uborka, 1,5 kg paprika, 2-3 szál sárgarépa, 8 dkg só, 25 dkg cukor, 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicil.

Elkészítés:


A hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarjuk.
24 órát állni hagyjuk, közben többször megkavarjuk, a lével együtt üvegekbe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagyon fínom vegyes csalamádé, a családban mindenki szereti, elrontani sem lehet, és isteni fínom. Fogyasztható már szinte azonnal, de télre is eláll.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Kovászos uborka Kísérletezz bátran
Kovászos uborka Kísérletezz bátran

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Syle
Savanyított lilahagyma
Savanyított lilahagyma

Elkészítés Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
castraveti super crocanti
castraveti super crocanti

1. Spala castravetii si morcovului. 2 Tine castravetii in apa vreo 4-5 ore. 3. Pe fundul unui borcan sterilizat pune cateii de usturoi, ceapa taiata in 4, morcovul feliat rondele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével - amit engedett - felöntjük. 4 db 720-as üveg lett belőle. 85/25-re tettem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk