menu

Családireceptkönyv.hu

Csemege uborka hordós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a hordós házi csemegeuborkához:
- 20 kg csemege uborka (4-7 cm)
- 14 liter víz
- 1.5 liter ételecet (10%)
- 27 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál konyhasó
- 20 db babérlevél
- 15 g koriander mag
- 50 g mustármag
- 20 g egész bors
- 1.3 csomag nátrium benzoát
- legalább 6 csokor kapor

Elkészítés:


Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz liternyit rögtön a hordóba borítottam, négy litert pedig egy lábasba öntöttem, elkevertem benne a konyhasót és a kristálycukrot, míg teljesen fel nem oldódtak, majd végül ez is a hordóban fejezte be pályafutását. Hozzáadtam a fűszereket (ezek mennyisége csak irányadó, mindenki kedvére módosíthat rajta,
majd egy nagy fakanállal jól elkevertem a hordóban.
Ezért pontosan annyi nátrium benzoátot adtunk hozzá, amennyit annak csomagolása előír, azaz majdnem másfél tasakkal, méghozzá a következőképpen: kivettünk a léből fél liternyit, majd elkezdtük egy lábasban tűz felett melegíteni, majd amikor felforrt, beleszórtuk a tartósítószert. Addig kevergettük, míg teljesen fel nem oldódott, majd a hordóba öntöttük, és még egyszer alaposan átkevertük azt, végül a hordót lezártuk, és spájzba tettük.

Innentől már csak várakozni kell, esetleg 2-3 naponta átkavargathatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vödrös savanyúság (bedobálós)
Vödrös savanyúság (bedobálós)

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kovászos uborka recept
kovászos uborka recept

Az uborkát jó alaposan megmossuk, és hosszában elnegyedeljük úgy, hogy a végén hagyunk 1 cm-t, ami összetartja az uborkát Egy 3 literes üveg aljára helyezzük a kaprot, rászórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Fetasajtos paprika
Fetasajtos paprika

A paprika nyers, csípős alma paprikák a kisebbekből és amikből kiszedtem a csumáját és a magokat, Megtöltöm krémes fetasajttal, Teszek bele pár szem fekete vagy színes borsót, 1 na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk