Családireceptkönyv.hu

Savanyúsághoz alaplé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literhez:
2,5 dl víz
0,5 dl 10% ecet
15 dkg só
40 dkg cukor
1 mokkás kanál nátrium benzoát
1 mokkás kanál borkén por
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fűszerek (kömény, egész bors, babér, mustármag, koriander) ízlés szerint
torma (esetleg kapor)

Elkészítés:


Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni.
Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom savanyúság
Paradicsom savanyúság

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szeletelt uborka
Szeletelt uborka

A hosszúkás uborkákat alapvetően frissen, vagy saláták készítésére használjuk. Tárolásra a legzsengébb, tömzsi, erős, fejletlen magvú uborkákat szükséges kiválogatni. Az uborkákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kész a finom lecsó i
Kész a finom lecsó i

Elkészítés A zöldségeket a képeken látható módon felaprítom. A hagymát az olajon megpárolom, majd a többi zöldséget hozzáadom, előbb a paprikát, s mikor kicsit összeesik, a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis kovászos ubi
Hamis kovászos ubi

Az uborkákat megmossuk, a végeit levágjuk, és bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. A tormát meghámozzuk, a szárát pedig 1 cm vékony hasábokra vágjuk. Elkészítjük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk