Hozzávalók:
180 dkg liszt 90 dkg liszt
4 Ráma 2 ráma
4 tojás 2 tojás
2 sütőpor 1 sütőpor
8 tk só 4 tk só
8 ek egész mák 4 ek mák
2 pohár tejföl 1 pohár tejföl
35 dkg reszelt sajt 20 dkg dajt
Összegyúrni, fél cm vastagságúra nyújtani. Derelyevágóval csíkokra vágni, tetejét tojással megkenni, szezámmal , szotyival megszórni. 170-180fokon 20-25 perc alatt megsütni.
A lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajas tésztát kinyújtjuk, és lekenjük tojással. Szórjuk meg bőven reszelt sajttal, és szabdaljuk fel tetszőlegesen. Rakjuk tepsibe, majd előmelegített sütőben, 190 fokon süssük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű