•60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•5 ek. olaj
•2 dl víz
•1,5 dl tej
•1 tk. cukor
•3 dkg élesztő
töltelék:
•120 g puha vaj
•1 tk. só
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A puha vajat elkeverjük a sóval.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.
Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.
Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.
Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.
Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.
Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.
1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegveszem a kesz reteslapokat,... kulon 1 talba oszekeverek 2 tojas, 1 dcl olaj, 1 dcl viz, 1 dc tej, 20 dkg feta sajt, 10 dkg emental sajt, 1 nagy csokor z. petrezselem, 1 nagy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük to...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA leveles tésztát kiolvadás után 2-3 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a pizzakrémet, majd a sajt felét ráreszeljük. Szorosan föltekerjük a krémes, sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű