Családireceptkönyv.hu

Túrbó kifli (Limara)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•5 ek. olaj
•2 dl víz
•1,5 dl tej
•1 tk. cukor
•3 dkg élesztő
töltelék:
•120 g puha vaj
•1 tk. só

Elkészítés:


Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban 20-30 percig hagyunk pihenni.




Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A puha vajat elkeverjük a sóval.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk.

Az egyiket kinyújtjuk olyan vékony kör alakra, amilyenre csak tudjuk. Megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy ugyanakkorára nyújtott másik tésztalappal.

Pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Feltekerjük őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A másik két tésztalappal is megismételjük ugyanezt.




Ha nagyon sietünk, akkor az első tepsit hideg sütőben kezdjük sütni, ebben az esetben kb. 30 perc kell neki.

Ha nem, akkor a kifliket letakarjuk és kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A kifliket alaposan lepermetezzük vízzel, megszórhatjuk szezám-, vagy lenmaggal.

Kb. 15-18 perc alatt sülnek szép pirosra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos-medvehagymás bucik
Kolbászos-medvehagymás bucik

Egy lábasban összekeverjük a vizet a tejföllel és a vajjal, kicsit átmelegítjük, majd egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást is. Az élesztőt cukros tejben megfut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött szendvics
Töltött szendvics

A tésztát jó alaposan begyúrjuk, langyos helyen ruha alatt, vagy kelesztőtálban 1 óra hosszát kelesztjük, majd kb. 25 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk. A téglalap közepére hosszában...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, lágy tésztát gyúrunk belőle. ◾️Egy éjszakára a hűtőbe tesszük (én most ne...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk