Hozzávalók: Tészta:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1 dl tejföl
5 gr sütőpor
Só
Töltelék:
12,5 dkg margarin
15 dkg reszelt füstölt sajt (Karaván)
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk.
2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk, mint a bejglit. Mélyhűtőbe tesszük. Ha jó kifagyott, kb. 5 mm vastagra szeleteljük. A kis „csigákat” forró sütőben világosra sütjük. Vigyázni kell, mert gyorsan megéghet.
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem....
Elkészítési idő: 100 percA szalagóriát beletesszük a tejfölbe és jól elkeverjük.A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk aztán a közepébe mélyedést csinálunk és beletesszüka többi hözzávalót és jól összegy...
Elkészítési idő:A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: 1 óra