Hozzávalók: Tészta:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1 dl tejföl
5 gr sütőpor
Só
Töltelék:
12,5 dkg margarin
15 dkg reszelt füstölt sajt (Karaván)
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk.
2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk, mint a bejglit. Mélyhűtőbe tesszük. Ha jó kifagyott, kb. 5 mm vastagra szeleteljük. A kis „csigákat” forró sütőben világosra sütjük. Vigyázni kell, mert gyorsan megéghet.
1. A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a tejben felfuttatott élesztővel, 2 db tojássárgájával, tejföllel és a zsírral. 2. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRétes nyújtás nélkül elkészítése a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben kicsi cukorral megfuttatjuk. Az hozzávalókat összekeverjük és a tésztát jól kidolgozzuk. 4 cipót formálunk belőle. Kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a vajat és a sót aprítógépben morzsásítjuk.(kevésbé lusta és kényelmes koromban kézzel csináltam) A morzsát összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a tojássárgákkal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű