Hozzávalók: Tészta:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1 dl tejföl
5 gr sütőpor
Só
Töltelék:
12,5 dkg margarin
15 dkg reszelt füstölt sajt (Karaván)
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk.
2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk, mint a bejglit. Mélyhűtőbe tesszük. Ha jó kifagyott, kb. 5 mm vastagra szeleteljük. A kis „csigákat” forró sütőben világosra sütjük. Vigyázni kell, mert gyorsan megéghet.
1.) Egy keverőtálban elkeverjük a liszteket a sütőporral, a sóval és a borssal, belecsorgatjuk a citromot (tudom, ez furcsának tűnik, de a citromlé fog kölcsönhatásba lépni a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt ledarálom, és hozzáadom a tejet, a tejfölt, a sót, a borsot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Egy cipóba formálva folpac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Elkészítés: A krumplit megpucolod kockára vágod és megfőzöd. Ha megfőtt áttöröd és hagyod kihűlni. Utána az áttört krumplihoz adod a lisztet, a tojást, sózod és összegyúrod az...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk majd alaposan megdagasztjuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni. Reggel 5cm vastagságúra nyújtjuk,majd formázzuk és 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű