15 dkg őrölt dió, 25 dkg finomliszt,15 dkg margarin, 1 egész tojás és 1 sárgája,1 tk. só, 2 kk. sütőpor, tejföl
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a közepébe mélyedést alakítunk, beletesszük a tojást és a sütőport. Hozzáadjuk a diót, a sót és tejföllel összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepes méretű kiszúróval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenve 200 fokon megsütjük.
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az 1 dl tejben megfuttatott élesztőt. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tojást 2 dl tejföllel, 2 teáskanál sóval, 25 dkg margarinnal, 0,5 kg finomliszttel és 1 csomag sütőporral géppel bedagasztatjuk. Majd 2 részre osztjuk, és gyúródeszkán kb. 30 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes