15 dkg őrölt dió, 25 dkg finomliszt,15 dkg margarin, 1 egész tojás és 1 sárgája,1 tk. só, 2 kk. sütőpor, tejföl
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a közepébe mélyedést alakítunk, beletesszük a tojást és a sütőport. Hozzáadjuk a diót, a sót és tejföllel összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepes méretű kiszúróval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenve 200 fokon megsütjük.
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a /margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá....
Elkészítési idő: 40 percKinyújtani és kis pogácsákat sütni, ha kihűlt megtőlteni 2 db-ot és reszelt sajtba forgatni
Elkészítési idő:A liszthez adjuk a tojássárgáját, a tepertőkrémet és a vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, a felét a masszához adjuk, mixerrel összekeverjük, majd óvatosan sp...
Elkészítési idő: