Családireceptkönyv.hu

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
50 dkg margarin
2 kis pohár tejföl
8 dkg élesztő
1 tk cukor
2 db tojás
25 dkg sajt
2 ek só

Elkészítés:


Tejfölbe élesztő + cukor elkeverjük kicsit megmelegítjük és hagyjuk felfutni.Liszt + margarin összemorzsolni. => ebbe tesszük az élesztős cuccot + felvert tojások 3/4 része + só + 10 dkg sajt ==> összegyúrjuk .
Nem kell pihentetni.
2 cm magas lappá nyújtjuk megkenjük a tetejét tojással sajttal, kiszaggatjuk .180 fokos sütőbe , sütőpapírral bélelt tepsibe 20-30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos! Pogácsa mindig forró sütőben és gyorsan kell sütni mert kiszárad. Érdemes a sütő aljába egy fazék forró vizet tenni hogy pára képződjön . ( Élesztős tésztáknál ajánlott ) !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Sajtkrémes háromszögek
Sajtkrémes háromszögek

A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csigasajtos
Csigasajtos

A tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos roló krémje
Sajtos roló krémje

A sajtot a tojások sárgájával, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarinnal habosra keverjük, sózzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk