- 250 g liszt
- 250 g margarin (vaj)
- 200 + 50 g sajt, több féle, közülük egy füstölt
- 3 tojás sárgája
- só
- 1/2 - 1 mokkáskanál bors
- 1-2 kiskanál fokhagymakrém
- tejföl
1. A hozzávalókat 50g sajt és a tejföl kivételével összedolgozzuk.
2. A masszát fél - egy napig a hűtőben pihentetjük.
3. 1-2 mm vastagra nyújtjuk, majd szélesebb csíkokra vágjuk.
4. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk a sajttal és közepes hőfokon megsütjük.
A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk. A tűzről levéve, belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. Ezután a tojásokat rakjuk bele egyesével,...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyűtej =>gyúr hogy könnyen nyújtható legyen .. 1 órát keleszt, nyújt szaggat ,süt ...!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára keleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű