Családireceptkönyv.hu

Rizslisztes sós rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók:

- 100 gr Nagykun rizsliszt
- 35 gr Nettfood kukoricaliszt
- 125 gr margarin (én Ligát használtam)
- 125 gr laktózmentes túró
- 1 tojás (fele a tésztába, fele kenéshez)
- 1 tk só

Szóráshoz: egész kömény, szezámmag, laktózmentes trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet, sót, túrót és a Ligát egy tálba mértem...A tojást villával felvertem, a felét a tésztához adtam, másik felét meghagytam a tészta tetejének lekenéséhez. A tésztát összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Ezután rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam.....kb. fél centi vastagra nyújtottam..Felcsíkoztam
A rudakat sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket lekentem a maradék felvert tojással, megszórtam egész köménnyel, szezámmaggal és laktózmentes reszelt trappista sajttal..Mjad 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Hajtogatott burgonyás pogácsa
Hajtogatott burgonyás pogácsa

Elkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Tejfölös pogácsa
Pogácsa - Tejfölös pogácsa

1. Lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába is. 2. A liszteket átszitáljuk és az élesztővel (ha frisset használsz, azt a tejhez keverd), cukorral elkeverjük. Majd a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Makói féle sajtos
Makói féle sajtos

1. A hozzávalókat 50g sajt és a tejföl kivételével összedolgozzuk. 2. A masszát fél - egy napig a hűtőben pihentetjük. 3. 1-2 mm vastagra nyújtjuk, majd szélesebb csíkokra vá...

Elkészítési idő: 1, 5 óra + 1 éj
Nehézség: Könnyű
share
Medvehagymás-sonkás lepény
Medvehagymás-sonkás lepény

Két deci vizet meglangyosítunk, kevés cukrot szórunk bele, és rámorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba öntjük, adunk hozzá sót, két evőkanál étolajat és a felfutott élesztős vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk