1 db tojás, 25 dkg bacon szalonna, 1 csomag (nowaco) 40 dkg-os leveles tészta (lehet nem mirelitt is), kevés reszelt sajt - ízlés szerint
Elkészítés: Szobahőmérsékleten felengedjük a leveles tésztát.
Lisztezett nyújtódeszkán kb.: 1,5 mm vékonyra - tartva az eredeti téglalap formát - kinyújtjuk, majdnem olyan hosszúra, mint a baconszelet. Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat (1 lapra 5-6 db fér), a csíkok mentén hosszában elvágjuk a tésztát, majd keresztbe megfelezzük, kb. 10-12 cm hosszú darabokat kapunk.
Kettőt csavarunk rajta, hogy masni formájú legyen (a szalonna felül maradjon).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan egymás mellé, mert még nőni fog.
A tojássárgáját kikeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, és ahol nem takarja a szalonna (szalonnát nem kell), kevés reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, alsó - felső sütéssel, kb.: 10-12 perc alatt megsütjük.
a töltelékkel nem borított részeket kenjük meg felvert tojással, így nem ég meg! Az ilyen leveles tésztát mindig magasabb hőfokon kell sütni!
A bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat-margarint elmorzsoljuk (géppel, ha lehet), hozzáadjuk a túrót és a sót. Géppel sima tésztát dagasztunk belőle és néhány órára, vagy egy egész éjjelre frissen tartó fóliába...
Elkészítési idő: 40 perc+pihenés Nehézség: Nehéz?A tésztát kitekerjük és egy pogácsa szaggatóval korongokat készítünk belőle. ?Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és mindre szórunk reszelt sajtot. ?Ezután újra korongokat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű