25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl tejföl,
só ízlés szerint, kb. 1 kávéskanállal,
2 evőkanál étolaj
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.
Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és olajat, majd alaposan kidolgozzuk. kb. 1 órát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFutassuk fel az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjunk a felfuttatott élesztőből és a többi hozzávalóból lágy tésztát, ha szükségesnek érezzük akár kicsi langyos vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű