60dkg liszt
25dkg burgonya
3db tojás
1 dl tej
1dl kefir
25 g élesztő
25 dkg margarin
2bő só
2csap tk cukor
10 dkg margarin
20 szál medvehagyma
A tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben felfúttatot élesztővel, a a sóval és a cukorral. A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.Közben 10 dkg margarint az aprított medvehagymával habosra keverünk.
A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert margarinos hagymás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Legkeverős
Először a lisztet a vajjal elmorzsoltam. Aztán hozzáreszeltem a sajtot, fűszereztem a sóval, paprikával és hozzákanalaztam a tejfölt. A recept pontos mennyiséget nem ad meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk. Amennyiben a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű