60dkg liszt
25dkg burgonya
3db tojás
1 dl tej
1dl kefir
25 g élesztő
25 dkg margarin
2bő só
2csap tk cukor
10 dkg margarin
20 szál medvehagyma
A tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben felfúttatot élesztővel, a a sóval és a cukorral. A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.Közben 10 dkg margarint az aprított medvehagymával habosra keverünk.
A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert margarinos hagymás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Legkeverős
1. A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot, és az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. 3. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát előző nap kell összegyúrni, és egy éjszakát hűtőben pihentetni. 2. Keverjük össze a lisztet 20 dkg reszelt sajttal, és morzsoljuk szét benne a margarint. 3. Ad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt jól kidolgozom, duplájára kelesztem. Ezután elnyújtom, és rákenem 25 dkg zsír, 12 dkg liszt és 1 ek ecet keverékét. Összehajtogatom, 30 perc pihi. A nyújtást, hajtogatás...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűElkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta. 1-cm vastagságúra kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű