- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 150 g tejföl
- 1 mokkáskanál cukor
- 45 g élesztő
- 2 tojás
- 250 g margarin
- 3 teáskanál só
A lekenéshez:
- 1 tojás
A díszítéshez:
- egész feketebors
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük.
◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is.
◾️Sima tésztát dagasztunk kézzel vagy géppel és 45 percet meleg helyen pihentetjük.
◾️Ezután kinyújtjuk a tésztát és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
◾️A maradék tésztából egy kisebb szaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, mint amennyi pogácsánk lett.
◾️A leeső részeket újra összegyúrva pedig még feleannyit, mint a pogácsák mennyisége.
◾️A pogácsák számával megegyező kisebb korongok közepére 1-1 lyukat készítünk (én hurkapálca tompa végével csináltam). Ezek lesznek a malackák orrai.
◾️A maradék kisebb korongokat keresztben átvágjuk. Ők lesznek a fülecskék.
◾️A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük a tetejét és széleit pedig a felvert tojással lekenjük. Minden pogácsa közepére teszünk egy-egy orrot és széleire a füleket. Végül a borsból szemeket készítünk a malacoknak.
◾️Még egyszer lekenjük a tojással és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Elkészítés 1 A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. 2 A hajtogatásra szánt, durvára vágott tepertőn kívül az összes alapanyagot összemérjük egy edénybe. 3 Ezután simára gyúrjuk, és fól...
Elkészítési idő: 2 óraNEM KELL KELESZTENI! A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt j...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba t...
Elkészítési idő: