3 tojás
10 dkg zsírszegény túró
1 zacskó sütőpor
. A tojásokat válaszd ketté.
2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval.
3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval.
4. Egy tepsire tegyél sütőpapírt, és egy kanállal halmozd rá a masszát!
5. Előmelegített sütőben kb.15 perc alatt lesz kész!
Kend meg fokhagymás tejföllel, szórd meg reszelt sajttal és már fogyaszthatod is!
A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, hűtőben pihentetjük legalább pár órát, akár egy éjszakát, egy napo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártogató hozzávalóit alaposan elvegyítjük, és lefedve legalább 1/2 napig érleljük. A kenyértésztához a lisztkeverék közepében kialakított mélyedésbe morzsolt élesztőhöz adjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, megszárítottam és 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra, a kolozsvárit gyufaszál vékonyra vágtam. Kevés olajon elkezdtem pirítani a szalonnát, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes