Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
44 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 tk só
5 dkg élesztő fél bögre cukros tejben felfuttatva
15 dkg reszelt sajt a megszóráshoz
1 tojás felverve a kenéshez.

Elkészítés:



A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a deszkához, ha kell, kevés liszttel megszórjuk a gyúródeszkát.
Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Nyújtófával még egyszer sodrunk egyet-kettőt rajta, hogy a reszelt sajtot kissé belenyomjuk a tésztába. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk (legkönnyebb pizza vágóval), és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lin
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, összegyúrom, majd 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a széleit, hogy szép formás rudakat kapjak, majd derelyevágóval vagy késs...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sajtosrúd (szalakális)
Sajtosrúd (szalakális)

A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem. Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos csavart
Baconos csavart

A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam, hogy mindkettőn kb. 7-8 szelet bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a té...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Gyors káposztás pirog
Gyors káposztás pirog

1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. 3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk