250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojás sárgája
10 g élesztő
Kenéshez 1 db tojás sárgája
Reszelt sajt a szóráshoz.
A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel. Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval. A tetejét kenjük le tojás sárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük fél órát, majd 230 C-fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.
Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet elmorzsoljuk a margarinnal..a tejben felfuttatjuk az élesztőt... a sonkát kis kockákra vágjuk...az anyagokat össze dolgozzuk és rúd formára alakítjuk...majd felszeljük..t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lisztet margarinnal elmorzsolni 2. túróféléket, tojást, sót hozzákeverni, összegyúrni (rettenetesen nyúlik, ragad) 3. 1 órára/éjszakára hűtőbe tenni 4. Lisztezett deszkán ujj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű