menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojás sárgája
10 g élesztő

Kenéshez 1 db tojás sárgája
Reszelt sajt a szóráshoz.

Elkészítés:


A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel. Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval. A tetejét kenjük le tojás sárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük fél órát, majd 230 C-fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

Túrós sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Vajdasági sós csiga
Vajdasági sós csiga

Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sonkás,túrós lepényke
Sonkás,túrós lepényke

a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal..a tejben felfuttatjuk az élesztőt... a sonkát kis kockákra vágjuk...az anyagokat össze dolgozzuk és rúd formára alakítjuk...majd felszeljük..t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa

1. Lisztet margarinnal elmorzsolni 2. túróféléket, tojást, sót hozzákeverni, összegyúrni (rettenetesen nyúlik, ragad) 3. 1 órára/éjszakára hűtőbe tenni 4. Lisztezett deszkán ujj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk