50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 csg szalalkáli
10 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
Tejföl szükség szerint
A tetejére:
tojásfehérje
reszelt sajt,magvak…
A lisztet a szalalkálival elkeverjük ,a margarinnal elmorzsoljuk,a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk,hogy könnyen kezelhető legyen.
½ cm vastagra kinyújtjuk,tojásfehérjével lekenjük,kiszaggatjuk,majd tetszőlegesen megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.
180 fokra melegített sütőben megsütjük
Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta kényelmesen összeállítható előző nap, hűtőben tárolható, így bármikor, gyorsan friss, meleg pogácsával kínálhatjuk a vendégeket. A langyos cukros tejben 10 perc alatt megf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, borssal. Elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a kefirt és összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, kiszaggatjuk (kisebb kiszúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a burgonyát, az olajat és a cocomas-t krémesre turmixoljuk, majd összegyúrjuk a lisztkeverékkel. 5 percig pihentetjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes