menu

Családireceptkönyv.hu

Csavart sörös-sajtos rúd


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 30
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb 2,5 dl világos sör
1 tasak szárított élesztő vagy 3,5 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
20-20 dkg finomliszt és rozsliszt
1 teáskanál só

A szóráshoz:
1 tojás
10 dkg félkemény sajt
1 e.k. flekken fűszerkeverék
1 t. k. só

Elkészítés:


A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt hozzákeverjük a vajat. A fehérliszt és a rozsliszt összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős keveréket, hogy gyúrható kenyértésztát kapjunk.
Kézzel vagy robotgéppel dagasztókarjával ruganyosra dolgozzuk a tésztát, majd szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lisztezett felületen 1 cm vastag téglalapnak nyújtjuk ki a tésztát. Megkenjük a felvert tojással, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a reszelt sajttal. Késsel vagy pizzavágóval felcsíkozzuk, a csíkokat megtekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos perec
Sajtos perec

Előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagságúra és lisztezzük be egyenletesen, vékonyan a tetejét is. A...

Elkészítési idő: 1 óra+ sülés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos roló
Sajtos roló

-

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Túrós hajtogatott pogácsa
Túrós hajtogatott pogácsa

Mindent keverj össze nem kell az élesztőt keleszteni azt is morzsold bele a lisztbe a lényeg hogy 3x hajtogasd fél óránként 225 fokon 15 percig sütni ...ennyi !! ebben senki nem fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú káposztás pogácsa
Savanyú káposztás pogácsa

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk