Kb 2,5 dl világos sör
1 tasak szárított élesztő vagy 3,5 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
20-20 dkg finomliszt és rozsliszt
1 teáskanál só
A szóráshoz:
1 tojás
10 dkg félkemény sajt
1 e.k. flekken fűszerkeverék
1 t. k. só
A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt hozzákeverjük a vajat. A fehérliszt és a rozsliszt összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős keveréket, hogy gyúrható kenyértésztát kapjunk.
Kézzel vagy robotgéppel dagasztókarjával ruganyosra dolgozzuk a tésztát, majd szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lisztezett felületen 1 cm vastag téglalapnak nyújtjuk ki a tésztát. Megkenjük a felvert tojással, megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a reszelt sajttal. Késsel vagy pizzavágóval felcsíkozzuk, a csíkokat megtekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom a margarin kicsit lágyabb legyen könnyen nyújtható tésztát csinálunk. Folpakkal tekerjük be tegyük hűtőbe 1.ó. Lisztezett felületen kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk . Gyorsan dolgozunk ,a vaj lehetőleg ne olvadjon meg közben . Hozzáadjuk a tojást ,tejfölt ,és a sót...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.Egyenletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű