25 dkg túró vagy juhtúró
25 dkg liszt
25 dkg Rama
só
1 tojássárgája
reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Mindent ôsszegyúrunk,kinyújtjuk vékony szalagokra elmetéljuk derelye metszôvel. Tetszés szerint amilyen hosszúkat akarunk..Megsodorjuk és kettôt egybe fonunk.Megkenjuk tojással és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz) Reggel kivesszük a vízből – kony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Erre azé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű