25 dkg dw liszt, só, 1/2 élesztő, pici xilit, 2 dkg vaj, 1 tojás, sajt a tésztába, kb. 2 dl tej
A hozzávalókat bedagasztjuk.Golyókat csinálunk ( nekem 6 db lett ) kelesztjük.Mikor meg kelt oválisra nyújtjuk és a hosszabbik oldalánál feltekerjük tepsibe téve 1/2 órát kelesztjük még-Sütés előtt tojással kenjük és sajttal szórjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Másnak nyújtom, szaggatom, a tetejét tojással kenem és reszelt sajttal megszórom. A szeme egész bors l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű