menu

Családireceptkönyv.hu

Sós süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 70dkg liszt, 2tojás, 1kefir,1/2 pohár tejföl, 1dl étolaj, 1dl tej, 5dkg élesztő, 1 ráma margarin, 1 evő kanál só, 1 tojás sárgája a kenéshez.

Elkészítés:


Először a margarint habosra keverem a sóval, aztán felfuttatom a cukros tejben az élesztőt. A liszttel, tojással, kefirrel, tejföllel, olajjal és az élesztővel összeállítom a tésztát, nyolc részre osztom, négy kerekre kisodrott tésztalapot megkenek a sós margarinnal, a másik négy lappal befedem őket, kicsit megnyomkodom. Mindegyiket négy felé vágom és minden cikket még 3 felé. (Összesen 48 kifli lesz) szorosan kifli formára feltekerem őket és ritkán tepsibe rakom. 1 órát kelesztem és megkenem tojas sárgájával. Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. Forró sütőben zsemleszínűre sütjük. Kifli formához van írva a recept de én pogit meg stanglit formáztam belőle smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magos lapok
Magos lapok

hozzávalókat össze dolgozzuk, majd a kész tésztát kb 30 percet pihentetjuk. Két süti papír között hajszál vékonyra nyújtjuk. Sütés elott kívánt formára vágjuk es 175 fokon kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás sajtgolyó
Medvehagymás sajtgolyó

A pizzatésztát 12 egyenlő négyzetekre vágjuk, és közepükbe teszünk egy-egy, körülbelül 2x2 centis kockára vágott sajtot. Megszórjuk kevés aprított medvehagymával, majd a tésztákból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtosrúd
Sajtosrúd

Összegyúrni, nem kell keleszteni, azonnal nyújtani és sütni. Tetejét tojással bekentem és bőségesen szórtam rá reszelt sajtot 180 fokon sütöttem. ( 20-30 perc) Meglehet bármive...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Lángos
Lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk