menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 40-50 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (70 dkg ,a tejföl miatt)
2 tojássárga
1 cs élesztő
4 kávéskanál só
1 nagy pohár tejföl
sajt a tésztába és a tetejére

Elkészítés:


Az élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni.
2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés
Az utolsó hajtogatás után nyújtani ,bekockázni a tetejét, és szaggatni.
Mielőtt a tepsire ráteszem mindegyiket egy kicsit megsodrom.
Sajt a tetejére és 200 C fokon sütni,kb.15 -20 perc

sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes sajtos rúd
Ecetes sajtos rúd

1. A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. 2. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kiflicskék kolbászos
Kiflicskék kolbászos

Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt és morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk felfutni. Addig szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Kubikosfánk
Fánk - Kubikosfánk

1. A hámozott, kockákra vágott burgonyát megfőzzük, levét leöntjük, a burgonyát összetörjük, majd elkeverjük a zsírral, szódabikarbónával, a tojással és a sóval. 2. Annyi liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kelesztés nélküli pogácsa
Kelesztés nélküli pogácsa

A langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hane...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk