-37,5 dkg liszt
-25 dkg margarin
-20 dkg Trappista sajt
-1 kávés kanál só
-1 kávés kanál ecet / 20%-os/
-4 evőkanál víz
-1 tojás a lekenéshez
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk.
-A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk.
-Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet, összekeverjük és a többi hozzávalóra öntjük.
-Jól összedolgozzuk a tésztát, majd egy fedeles műanyag dobozba nyomkodjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
-Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lekenjük tojássárgával, meghintjük a maradék sajttal.
-Rádlival rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben világosra sütjük.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyben 15 perc nagy lángon, 10
perc takarékon. Ezután zárjuk le a sütőt, de még 5 percig hagyjuk bent, a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végén.
-Kiváló félpanziós utazásoknál ebédre a buszon kapható levesekhez, vagy sörhöz!
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Eközben a lisztben elmorzsoljuk a zsiradékokat. A lisztes zsiradékhoz hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt és a sót, majd a felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes