-37,5 dkg liszt
-25 dkg margarin
-20 dkg Trappista sajt
-1 kávés kanál só
-1 kávés kanál ecet / 20%-os/
-4 evőkanál víz
-1 tojás a lekenéshez
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk.
-A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk.
-Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet, összekeverjük és a többi hozzávalóra öntjük.
-Jól összedolgozzuk a tésztát, majd egy fedeles műanyag dobozba nyomkodjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
-Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lekenjük tojássárgával, meghintjük a maradék sajttal.
-Rádlival rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben világosra sütjük.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyben 15 perc nagy lángon, 10
perc takarékon. Ezután zárjuk le a sütőt, de még 5 percig hagyjuk bent, a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végén.
-Kiváló félpanziós utazásoknál ebédre a buszon kapható levesekhez, vagy sörhöz!
1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 evőkanál lisztet is hozzáadva, hogy kovászt készítsünk. 2. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig kelesztünk. 3. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt pici cukorral a kefirben futtatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd mehet bele a 2 tojássárgája,az 1 kis doboz kefír az élesztővel és a só... 2-3 ek tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű