-37,5 dkg liszt
-25 dkg margarin
-20 dkg Trappista sajt
-1 kávés kanál só
-1 kávés kanál ecet / 20%-os/
-4 evőkanál víz
-1 tojás a lekenéshez
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk.
-A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk.
-Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet, összekeverjük és a többi hozzávalóra öntjük.
-Jól összedolgozzuk a tésztát, majd egy fedeles műanyag dobozba nyomkodjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
-Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lekenjük tojássárgával, meghintjük a maradék sajttal.
-Rádlival rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben világosra sütjük.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyben 15 perc nagy lángon, 10
perc takarékon. Ezután zárjuk le a sütőt, de még 5 percig hagyjuk bent, a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végén.
-Kiváló félpanziós utazásoknál ebédre a buszon kapható levesekhez, vagy sörhöz!
Brasno sjediniti sa svim sastojcima, sir dobro izdrobiti na sti sitnije. Mjesiti toliko da se dobije fina glatka smjesa. Pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Tjesto na ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott margarint, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóvalösszeállítjuk a tésztát, amit 15 percig hideg helyen pihentetünk. 1 tojást villával kissé felverünk, felét ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű