-37,5 dkg liszt
-25 dkg margarin
-20 dkg Trappista sajt
-1 kávés kanál só
-1 kávés kanál ecet / 20%-os/
-4 evőkanál víz
-1 tojás a lekenéshez
-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk.
-A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk.
-Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet, összekeverjük és a többi hozzávalóra öntjük.
-Jól összedolgozzuk a tésztát, majd egy fedeles műanyag dobozba nyomkodjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
-Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lekenjük tojássárgával, meghintjük a maradék sajttal.
-Rádlival rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben világosra sütjük.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyben 15 perc nagy lángon, 10
perc takarékon. Ezután zárjuk le a sütőt, de még 5 percig hagyjuk bent, a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végén.
-Kiváló félpanziós utazásoknál ebédre a buszon kapható levesekhez, vagy sörhöz!
A tejet langyosítsuk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, amíg felfut. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük bele a sót. A puha...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, szórunk hozzá egy csipet kristálycukrot és felfuttatjuk. Az összes többi alapanyagot (kivéve ami majd a tetejére kell) egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni. Lisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici pihentetés után 0.5cm vékonyra nyújtani, kisebb pogi kiszúróval kiszaggatni. Eztán mint a linzernél, felénél kiszúrni a közepét, hogy lukas legyen. A "hulladékot" összegyúrni...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű