Családireceptkönyv.hu

Isteni finom omlós sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g finomliszt
30 g friss élesztő
15 g só
10 g cukor
230 g margarin
2 db tojás (1 db a kenéshez)
1 db tojássárgája
230 ml tejföl
250 g sajt (120 g a tésztába, 110 g a díszítéshez)

Elkészítés:


Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint össze morzsoljuk Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, és alaposan összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát pihentetjük 30 percig.
A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (én 3-4 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megcsíkozzuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és papírozott sütőlemezre helyezzük kellő távolságra egymástól.a tetejüket 1 db felvert tojással átkenjük.
Kelesztjük 35-50 percig a helység hőmérsékletétől függően, optimálisan langyos helyen.
Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenjük a tetejét a felvert tojással, és sajttal díszítjük.
Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe berakjuk, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra, és így sütjük tovább a pogácsák méretétől függően 13-17 percig

Isteni finom omlós sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa (Gergely mama féle)
Pogácsa (Gergely mama féle)

Jól össze kell gyúrni, kb. 15-20 percig. Ezután 1 ½ -2 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, szaggatjuk A pogácsákat egyenkén...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rongyos kifli
Rongyos kifli

az élesztőt langyos tejben felfutatjuk -edénybe szitáljuk a lisztet -bele a felfutatott élesztőt -adagoljuk a langyos tejet,sót,olajat addig dolgozzuk amig elválik az e...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hajtogatott pogácsa legfinomabb
Hajtogatott pogácsa legfinomabb

0.5 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk. A lisztet a tojássárgájával, a tejföllel és a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk. (ne legyen...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt, szokásos módon a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk fé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk