Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
1 dl tejet a cukorral meglangyosítok, az élesztőt belemorzsolom, megszórom liszttel és felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadom a sót, borsot, tejfölt, bort, vagy...
Elkészítési idő: 120 + 35 perc Nehézség: Könnyűmint fent
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 220 fokra előmelegítjük. A mélyhűtött leveles tészta a meleg konyhában 30 perc alatt felenged. A tésztalapokat 5-5 csíkra vágjuk, majd a csíkokat két végüknél megfogva m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű