Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hű...
Elkészítési idő:Mindent összegyúrni. A reszelt sajt felét a tésztába, felét a tetejére!
Elkészítési idő:◾️A liszteket átszitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Ezután hozzáadjuk a sót és a tejfölt és kidolgozzuk a tésztát. ◾️Elég lágy tészta lesz ezért legalább 2 órára tegyük...
Elkészítési idő: 60 perc