Családireceptkönyv.hu

Vajkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó

Elkészítés:


A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

1 dl tejet a cukorral meglangyosítok, az élesztőt belemorzsolom, megszórom liszttel és felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadom a sót, borsot, tejfölt, bort, vagy...

Elkészítési idő: 120 + 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sós sütik
sós sütik

mint fent

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos stangli
Sajtos stangli

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A mélyhűtött leveles tészta a meleg konyhában 30 perc alatt felenged. A tésztalapokat 5-5 csíkra vágjuk, majd a csíkokat két végüknél megfogva m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk