Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajat és a zsírt picit megolvasztjuk. A lisztet a zsiradékkal, a sóval összedolgozzu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézElkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Hirdetés Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfu...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűÖsszekevered a ledarált zabpelyhet a túróval, tojással, sóval, szódabikarbónával, belemorzsolsz egy kevés feta sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat készítesz, te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű