Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
Az élesztőt langyos tejben kicsi cukorral megfuttatjuk. Az hozzávalókat összekeverjük és a tésztát jól kidolgozzuk. 4 cipót formálunk belőle. Kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen másfél centi vastagra nyújtunk. 2. A tésztából tetszés szerinti formákat szaggatunk, és sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat és a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet, összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie). Hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű