Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel, tejföllel és a sóval kemény tésztává gyúrjuk és 2 mm-esre nyújtjuk. Megkenjük egy kevés tojással, megszórjuk reszelt sajttal és ráfektetjük a bacon szelete...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajjal körben kikenjük az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet és...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a tejfölt, majd belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. A lisztet, és a sót elkeverem, majd a vajból 25 dkg-ot belemorzsolok. A közepébe mélyedést készítek, oda ütö...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű