menu

Családireceptkönyv.hu

Vajkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó

Elkészítés:


A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vendégváró sajtos ropogós
Vendégváró sajtos ropogós

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró pogi
Túró pogi

mint a fotón

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral együtt, majd az élesztő elkeverve benne felfuttatjuk. ◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a margarint, a sót és elmorzsoljuk benne. ◾️Me...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos pogi kelesztés nélkül
Sajtos pogi kelesztés nélkül

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk