Hozzávalók a házi vajkrémhez:
- 2 nagy doboz 3.6% zsírtartalmú natúr joghurt (330 g / doboz)
- 2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
- egy csapott mokkáskanál tengerisó
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót.
akkor borítsuk bele egy sűrű szövésű vászonba.Kössük batyuba, egy edény felett lógjon. Hagyjuk így legalább 12 órára.
Ha nem natúran akarjuk enni, akkor most jöhet a fűszerezés ízlés szerint, majd alaposan kavarjuk össze. Ha fűszereztük, akkor hagyjuk pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően friss kenyérrel ehetjük is.
Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát. 2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméte...
Elkészítési idő:A tésztát kidolgozni, keleszteni, 6 részre osztani. 6 ekanál Rama + 1 kiskanál vegeta + 2 kiskanál pizzakeverék --> összedolgozni Minden tésztát egyenként téglalap alakra k...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne kevés cukorral. Közben lereszeljük a sajtot, félreteszünk belőle kb. 10 dkg-ot a pogik tetejére. Az összes hozz...
Elkészítési idő: