menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos tallér házilag


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 verzió
70 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 cs. sütőpor
1-2 dl tejföl
vagy 1-2 dl tej
só, esetleg köménymag
2: félé,

1 kg búzaliszt (BL55)
25 dkg margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
6 g sütőpor
5 csapott teáskanál só
20 dkg sajt - trappista (reszelt)
4 dl tejföl (20%-os)
2 csapott evőkanál étolaj
3 csapott evőkanál köménymag - egész
3 féle
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl
15 dkg reszelt trappista sajt
ízlés szerint só és köménymag

Elkészítés:


Első lépésben a lisztet elkeverem a vajjal, sütőporral és a sóval.

Utána hozzáadom a reszelt sajtot, a két tojást, és a tejfölt. Amennyiben szükséges, öntök még hozzá tejet.

Picit ragacsos, de gyúrható masszát kell kapni.

A hűtőben pihentetem egy kicsit, majd akkor golyókat formázok belőle, mint egy tojássárgája.

Ilyen gombócból hármat teszek a sütő lapjára, rácsukom a fedelét, és fél perc alatt megsül.

Aztán csak állok-állok-álldogálok még egy pár órácskát, és mind az 1 kg lisztből begyúrt golyóbis elfogy.
Addigra pedig a tallérból sem marad semmi…még,hogy hétvégére a kártyapartira…!!!!
Mikor álmodtam én olyat?
Az elektromos ostyasütővel fagyi tölcsért is készíthetsz!

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat összedolgozzuk, és diónyi golyókat formálunk belőle. Előmelegített ostyasütőben szép barnásra sütjük.

Megjegyzés:
Amennyiben nem állna össze, tehetünk hozzá még tejfölt. A köményből én szoktam egészet és őröltet is tenni a tésztába, finomabb!

 Sajtos tallér házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mozzarellás batyuk
Mozzarellás batyuk

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe öntjük, és abban dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütőgép hiányában a lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vizet, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúról...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Sajtos-túrós ropogós
0. Sajtos-túrós ropogós

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük. Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk. Folp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez. 2. Egy nagyobb keverőtálba szóróm a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk