1 verzió
70 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 cs. sütőpor
1-2 dl tejföl
vagy 1-2 dl tej
só, esetleg köménymag
2: félé,
1 kg búzaliszt (BL55)
25 dkg margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
6 g sütőpor
5 csapott teáskanál só
20 dkg sajt - trappista (reszelt)
4 dl tejföl (20%-os)
2 csapott evőkanál étolaj
3 csapott evőkanál köménymag - egész
3 féle
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2,5 dl tejföl
15 dkg reszelt trappista sajt
ízlés szerint só és köménymag
Első lépésben a lisztet elkeverem a vajjal, sütőporral és a sóval.
Utána hozzáadom a reszelt sajtot, a két tojást, és a tejfölt. Amennyiben szükséges, öntök még hozzá tejet.
Picit ragacsos, de gyúrható masszát kell kapni.
A hűtőben pihentetem egy kicsit, majd akkor golyókat formázok belőle, mint egy tojássárgája.
Ilyen gombócból hármat teszek a sütő lapjára, rácsukom a fedelét, és fél perc alatt megsül.
Aztán csak állok-állok-álldogálok még egy pár órácskát, és mind az 1 kg lisztből begyúrt golyóbis elfogy.
Addigra pedig a tallérból sem marad semmi…még,hogy hétvégére a kártyapartira…!!!!
Mikor álmodtam én olyat?
Az elektromos ostyasütővel fagyi tölcsért is készíthetsz!
A hozzávalókat összedolgozzuk, és diónyi golyókat formálunk belőle. Előmelegített ostyasütőben szép barnásra sütjük.
Megjegyzés:
Amennyiben nem állna össze, tehetünk hozzá még tejfölt. A köményből én szoktam egészet és őröltet is tenni a tésztába, finomabb!
Az összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt me...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat --szép símára gyúrjuk ....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, felfuttatjuk. (kb. 10 perc) A lisztet (vagy liszteket) átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd az olajat, végül a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz