25 dkg gluténmentes lisztkeverék
25 dkg túró
20 dkg vaj
1 kávéskanál só
a tetejére:
1 tojás
vegyes magkeverék (szezám-, len-, napraforgó-, tökmag)
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük pirulni nem kezd.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük . A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz sajtos roló tésztájához alufólia papírhengerét 3 darabba vágjuk, bevonjuk alufóliával, és bekenjük olajjal. A leveles tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és még anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű