Kb. 50 dkg liszt, 15 dkg. Ráma margarin, 2 evőkanál zsír, 1 tojás, só, 1/2 pohár tejföl, kevés víz, hogy gyúrható legyen. e
A káposztát lereszelem, lesózom, állni hagyom. Majd levétől kinyomkodva kevés zsíron megdinsztelem, borssal ízesítem, hűlni hagyom. A begyúrt tésztát nagyon vékonyra kisodrom, rászórom a sült káposztát és a maradék tejfölt rádobálom. Két oldalról feltekerem, középen elvágom. Lelapítom egy picit és egyforma darabokra felszelem. Kizsírozott tepsibe rakom, tetejét tojással megkenem és sütöm.
Az élesztőt egy kis cukorral tejben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és galuska állagúra gyúrjuk. Ha szükséges még egy kis tejet lehet hozzáadni. Kelesztjük 1-...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.nlcafe.hu/gasztro/20151213/krumplis-pogacsa-recept/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű