50 dkg liszt
3 dkg élesztő
25 dkg margarin
25 dkg juhtúró
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 dkg só
tej szükség szerint
sajt a tetejére
Az élesztőt langyos tejjel csippetnyi cukorral vagy liszttel felfuttatjuk.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk és a juhtúróval jól elvegyítjük.
Lehet egy pici sütőport is beletenni.
Közepébe fészket készítünk,beletesszük az élesztőt,sót,tejfölt.
Rétestészta keménységűre gyúrjuk.
1 óráig langyos helyen kelesztjük,utána 2 cm vastagra kinyújtjuk.
Tetejét megkenjük tojással és sajttal megszórjuk.
Kiszaggatjuk és tepsibe kelesztjük még 15 percig.
Nem túl meleg sütőben 10-15 percig sütjük.
Tetejét lehet még borssal,pirospaprikával,köménnyel megszórni.
Az élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk. Ha kíván a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem. Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet, sót, szalalkálit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű