12 dkg mascarpone
12 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 ek cukor
15 dkg tönkölybúza liszt
Töltelék
20 dkg krémsajt (tejszínes)
10 dkg ementáli sajt (reszelve)
Tetejére
1 db tojás
A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
A lehűtött tésztát kivesszük, kettéosztjuk, kör alakú vékony, 2 mm-es lappá kinyújtjuk . (Könnyítésként, ha két lisztezett folpack között nyújtjuk ki, könnyebben tudunk vele dolgozni.)
A felső folpack réteget lehúzva egy-egy kört 12 cikkre vágunk derelyevágóval, és megtöltjük kb. 1 tk-nyi tejszínes krémsajttal, amit még reszelt ementáli sajttal is megszórunk, majd feltekerjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x33 cm
A csicseriborsó jól lecsepegtetjük. Az olajat összekeverjük a fűszerrel, beleforgatjuk a csicseriborsót. Sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük, közben megrázogatjuk a tepsit.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a tésztát egy sütőpapírra. Locsoljunk rá kevés olíva olajat, szórjuk meg sóval, borssal, rozmaringgal. Szórjuk a tetejére a reszelt sajtot. Vágjunk hosszú csíkokat a tésztáb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a joghurtot az olajjal. beledolgozom azcukorral, sóval, élesztővel összekevert lisztet. Letakarva fél órát kelesztem. Kinyújtom vágom, töltöm, formázom, lekenem,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű