12 dkg mascarpone
12 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 ek cukor
15 dkg tönkölybúza liszt
Töltelék
20 dkg krémsajt (tejszínes)
10 dkg ementáli sajt (reszelve)
Tetejére
1 db tojás
A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
A lehűtött tésztát kivesszük, kettéosztjuk, kör alakú vékony, 2 mm-es lappá kinyújtjuk . (Könnyítésként, ha két lisztezett folpack között nyújtjuk ki, könnyebben tudunk vele dolgozni.)
A felső folpack réteget lehúzva egy-egy kört 12 cikkre vágunk derelyevágóval, és megtöltjük kb. 1 tk-nyi tejszínes krémsajttal, amit még reszelt ementáli sajttal is megszórunk, majd feltekerjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x33 cm
A lisztet összekeverjük az expressz élesztővel. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, olvasztott vajat és a tojást. Konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Másnak nyújtom, szaggatom, a tetejét tojással kenem és reszelt sajttal megszórom. A szeme egész bors l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem,jól összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű