menu

Családireceptkönyv.hu

Római köményes pirított répával és tökmaggal töltött


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta.
50 deka liszt
2,5 dl langyos tej
2 ek cukor
2 tojás
2 evőkanál puha vaj
2 tk só
2 dkg friss élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

töltelék 1.:
2 szál új sárgarépa
2 marék tökmag
1-2 tk őrölt római kömény
1 tk barnacukor
1/2 gerezd fokhagyma
olivaolaj



töltelék 2.:
10 dkg kemény sajt
1/2 csokor zellerlevél

Elkészítés:


Pirított tökmag és enyhén karamellizált répa igen jó barátok, s a római köményt sem utasítják el. Gyakran készítem ezt a köretet/salátát, ezalkalommal pedig úgy határoztam, hogy tésztába töltöm. A tésztát bedagasztottam, s másfél órát kelesztettem. Ezalatt forró, száraz serpenyőben megpirítottam a durvára vágott tökmagot. Kivettem, és egy kevés olivaolajat öntöttem a helyére, rá a karikára vágott répát. Megpirítottam, majd hozzáadtam az áttört fokhagymát, cukrot, római köményt. Csak enyhén sózzuk! Kevergetve még 1-2 percig pirítottam, majd levettem a tűzről és hozzáadtam a tökmagot. A megkelt tésztából kis gombócokat formáztam, és mindegyiket megtöltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és tiszta konyharuhával letakarva még fél órát kelesztettem a napon. Felvert tojással lekentem, és tökmagokat nyomtam a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Sajttal és zellerrel töltött változat is készült a tészta másik feléből. Ehez a sajtot kis kockákra vágtam, a zellerlevelet felaprítottam, és megtöltöttem a gombócokat. Őket kör alakban egymás mellé sorakoztattam, hogy sütés közben szépen összenőjenek. Mákkal, szezámmaggal és zabpehellyel szórtam meg egyenként.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gasztro.rubineszter.com/2009/05/romai-komenyes-piritott-repaval-es.html

Római köményes pirított répával és tökmaggal töltött

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piri néni pogácsája
Piri néni pogácsája

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk. Az egészet jól kidolgozozuk. 3x20 percet pihen utána hajtogatjuk megkenjuk vajjal. Közepes tűzön sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Käsetaler aus dem Hörncheneisen
Käsetaler aus dem Hörncheneisen

Hefe im lauwarmen Wasser auflösen. Mehl mit dem Salz (1/2 - 1 TL, je nach Geschmack) mischen und in das Hefewasser geben, gut verrühren. Parmesankäse zugeben und mit Pfeffer und Pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű sajtos rud
Egyszerű sajtos rud

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS HÁROMSZÖG
SAJTOS HÁROMSZÖG

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, felfuttatjuk. (kb. 10 perc) A lisztet (vagy liszteket) átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd az olajat, végül a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk