menu

Családireceptkönyv.hu

Római köményes pirított répával és tökmaggal töltött


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta.
50 deka liszt
2,5 dl langyos tej
2 ek cukor
2 tojás
2 evőkanál puha vaj
2 tk só
2 dkg friss élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

töltelék 1.:
2 szál új sárgarépa
2 marék tökmag
1-2 tk őrölt római kömény
1 tk barnacukor
1/2 gerezd fokhagyma
olivaolaj



töltelék 2.:
10 dkg kemény sajt
1/2 csokor zellerlevél

Elkészítés:


Pirított tökmag és enyhén karamellizált répa igen jó barátok, s a római köményt sem utasítják el. Gyakran készítem ezt a köretet/salátát, ezalkalommal pedig úgy határoztam, hogy tésztába töltöm. A tésztát bedagasztottam, s másfél órát kelesztettem. Ezalatt forró, száraz serpenyőben megpirítottam a durvára vágott tökmagot. Kivettem, és egy kevés olivaolajat öntöttem a helyére, rá a karikára vágott répát. Megpirítottam, majd hozzáadtam az áttört fokhagymát, cukrot, római köményt. Csak enyhén sózzuk! Kevergetve még 1-2 percig pirítottam, majd levettem a tűzről és hozzáadtam a tökmagot. A megkelt tésztából kis gombócokat formáztam, és mindegyiket megtöltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és tiszta konyharuhával letakarva még fél órát kelesztettem a napon. Felvert tojással lekentem, és tökmagokat nyomtam a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Sajttal és zellerrel töltött változat is készült a tészta másik feléből. Ehez a sajtot kis kockákra vágtam, a zellerlevelet felaprítottam, és megtöltöttem a gombócokat. Őket kör alakban egymás mellé sorakoztattam, hogy sütés közben szépen összenőjenek. Mákkal, szezámmaggal és zabpehellyel szórtam meg egyenként.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gasztro.rubineszter.com/2009/05/romai-komenyes-piritott-repaval-es.html

Római köményes pirított répával és tökmaggal töltött

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Lábtörlő
Lábtörlő

Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós háromszögek
Sós háromszögek

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez öntjük és az olajjal együtt sima tésztát gyúrunk belőle. 5 perci pihentetjük majd újra átgyúrjuk és két részre oszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sós omlós aprósütemény/zsírral/
sós omlós aprósütemény/zsírral/

A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós túrós
Sós túrós

A túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk