5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 2 dl tej, 70 dkg liszt, 2 dl kefir vagy natúr joghurt 2 tojás, 1 dl olaj, 50 dkg sajt. Kenéshez: 25 dkg 1 csapott evőkanál só.
A vajat és a sót villával alaposan elkeverjük, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a két tojással kelt tésztát dagasztunk. Kelesztés nélkül lisztezett felületen 9 egyenlő cipót formálunk belőle, ezeket egyenként lapostányér nagyságúra nyújtjuk. Mindig csak hármat nyújtsunk ki egyszerre. Mindhármat kenjük meg egyenletesen egy adag sós vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal, majd rakjuk a 3 kinyújtott tésztát egymásra. A korongot vágjuk 16 részre. Az így kapott háromszögeket a szélesebb végüknél kezdve tekerjük fel.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. Ha mind elkészült, tojással lekenjük őket, szezámmaggal, sajttal, ízlés szerint bármivel megszórhatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig a kiflik pihennek, majd 10 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! :)
Felolvasztjuk a leveles tésztát, közben a fóliából 10-20 db hengert formálunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm csíkokra vágjuk. Ezeket 2-3 mm-es takarással a fólia hengerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű