Családireceptkönyv.hu

Sajtos kiflicskék, csigák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lisz, 10 dkg cukor, 8 dkg élesztő, 1 kk só, 10 dkg vaj, 1/2 liter tej.
Töltelknek: 20 dkg sajt és 15-20 dkg vaj keveréke.
De akár mákkal, dióval vagy lekvárral is tölthetjük.

Elkészítés:


A lisztet a sóval, elkeverjük, az élesztőt a cukorral langyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Ha felfutott hozzá öntjük a liszthez, majd olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, ajd kb 1 órát kelesztjük. Ha megkel kinyújtjuk és reszeltsajtos vajjal megkenjük, feltekerjük és a kis csigákat tepsiben megsütjük. Kiflicskéket is csinálhaunk akkor a tésztát 6 cipóra osztjuk, majd nyújtjuk nyolc felé vágjuk, töltjük, feltekerjük és kis kifliket formázunk belőle. Mielőtt a sütőből kivesszük olvasztott vajjal megkenjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kedvencünk ( sós  stangli)
Kedvencünk ( sós stangli)

Lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
417. Sósrúd 1.
417. Sósrúd 1.

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadjon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconba leveles tésztába tekert virsli (Sóbors)
Baconba leveles tésztába tekert virsli (Sóbors)

A virsliket körbetekerjük a baconnel. A leveles tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a mustárral, majd hosszanti irányban 10 egyenlő csíkra vágjuk, és ezzel is körbetekerjük a virslike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sonkás pogácsa
Pogácsa - Sonkás pogácsa

1. 30 dkg vajat, 44 dkg lisztet, 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt, só és bors hozzáadásával, késsel tésztává dolgozunk össze. 2. Kés fokának vastagságára nyújtjuk. 60 dkg d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk