Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Elk. idő: 2óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g búzaliszt (BL55)
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 csapott teáskanál kristálycukor
200 ml 2,8%-os tej
15 g élesztő (friss)
1 nagy csipet só
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.Ahogy kisültek, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Snidlinges pogácsa
Snidlinges pogácsa

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a snidlinget apró darabokra vágjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A margarinos lisztbe beletesszük a hozzávalókat,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Ági féle lakodalmas sós mákos tetővel
Avatar Ildikó Kedvelnék
Ági féle lakodalmas sós mákos tetővel

Összegyúrjuk, sütjük. :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provence-i naplemente - paradicsomos pite
Provence-i naplemente - paradicsomos pite

A vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 190 fokra melegítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, az egész tojás, egy-két evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk