50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
3 db mackósajt
1 élesztő amit 1 kisdobozs tejfőlben el kell keverni
1 tk só
3 tojás sárgája
az összes alapanyagot 10 dkg reszelt sajt kivételével össze kell gyúrni és folpakba csomagolva 1 éjszakát hűtőbe tenni.
1 cm vastagra kell nyújtani és a tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a megmaradt 10 dkg reszelt sajttal, amíg felmelegszik a sütő 210-220 fokra, addig a tészta is visszapuhul. kb 20-25 perc a sütési idő.
Tészta begyúrása: A lisztet az ecetet, sütőmargarint vagy olajat, sóval begyúrjuk, folyamatosan hideg vizet adagolva a tésztához, addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. A begyúrt t...
Elkészítési idő:A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk. A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A margarint a liszttel elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő:Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...
Elkészítési idő: