70 dkg liszt
50 dkg Ráma margarin
1 csapott evőkanál só ( érződjön a nyers tésztán a sósság)
5 dkg élesztő
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
A lekenéséhez:
1 felvert tojás
reszelt sajt
A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom.
Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom.
15 dkg reszelt sajtot is tettem a tésztába.
Ha kell,akkor még adhatunk hozzá tejet, vagy ha esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá. Én nyersen megkóstoltam a tésztát, és tettem még bele sót.
Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük.
Este begyúrjuk és másnap süthetjük.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk,felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapíron vagy zsírozott tepsin megsütjük.
A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.
A tésztába az eredeti receptet használva teszek még 2 db natúr vagy füstölt sajt ízű tömlős sajtot is.
Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...
Elkészítési idő:A rámát felolvasztjuk, liszt közé rakjuk, majd a túrót (krumplinyomón), a tejfölt és az egész tojást. A lisztre morzsoljuk az élesztőt, a sót, a cukrot és jól összedolgozzuk. Tégla...
Elkészítési idő:Lisztet, sajtot, vajat, sót, piros paprikát összegyúrjuk, hidegre tesszük. Papírvékonyságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kerek pogácsaszaggatóval. Megszórjuk reszelt sajttal, majd 1...
Elkészítési idő: