menu

Családireceptkönyv.hu

Csorvási pogácsa


Írta:

Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
50 dkg Ráma margarin
1 csapott evőkanál só ( érződjön a nyers tésztán a sósság)
5 dkg élesztő
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája

A lekenéséhez:
1 felvert tojás
reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom.
Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom.
15 dkg reszelt sajtot is tettem a tésztába.
Ha kell,akkor még adhatunk hozzá tejet, vagy ha esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá. Én nyersen megkóstoltam a tésztát, és tettem még bele sót.
Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük.
Este begyúrjuk és másnap süthetjük.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk,felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapíron vagy zsírozott tepsin megsütjük.
A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztába az eredeti receptet használva teszek még 2 db natúr vagy füstölt sajt ízű tömlős sajtot is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egyszerű krumplis pogácsa
Egyszerű krumplis pogácsa

Elkészítése A tésztát feltétlen egy éjszakát pihentetni kell. A krumplit egészben megfőzzük, megtisztítjuk és finomra törjük. Teljesen kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóva...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Omlós sós-sajtos
Omlós sós-sajtos

A lisztet, a felkockázott szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyors, könnyed mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni, ne olvadjon nagyon sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lángos
lángos

Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos leveles sütemény/Gabriella
Sajtos leveles sütemény/Gabriella

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk