30 dkg liszt
10 dkg natúr krémsajt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 teáskanál só
a kenéshez:
1 tojásfehérje (a kenéshez)
a tetejére:
ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy köménymaggal. Átemeljük egy sütő tepsibe, majd éles késsel vagy pizza vágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és a sütő erősségétől függően kb.20 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit 6 részre osztunk. Minden cipót kör alakúra nyújtunk, maximum fél cm-esre. Ezután nyolc körcikkre osztjuk, a cikk szélesebb részé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a kelesztőtálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű