30 dkg liszt
10 dkg natúr krémsajt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 teáskanál só
a kenéshez:
1 tojásfehérje (a kenéshez)
a tetejére:
ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy köménymaggal. Átemeljük egy sütő tepsibe, majd éles késsel vagy pizza vágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és a sütő erősségétől függően kb.20 perc alatt megsütjük.
1/2 kg lisztben elmorzsolni a Ráma-t, 1-2 deka sóval, (ki-hogy szereti). 2 ek tejben föloldani 1 cs szalalkálit, majd az 1 pohár (2 dl) tejfölt a margarinos liszt közepébe készítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát szét kell elég vékonyra sodorni. 2. Elkészíted a tölteléket: 15 dkg szalonna felaprítva, 1 hagyma, 10 dkg sonka, 2 ek kecsap, 10 dkg sajt lereszelve, só, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrom. Kinyújtom. A tetejét megkenem a tojásfehérjével, amit előtte villával kissé felvertem. Megszórom sajttal (esetleg köménymaggal, tökmaggal) a tésztát. De...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztána...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű