krumpli
Krumplis pogácsa
1 kg áttört krumpli
1 kg liszt
36 dkg zsír
8 teáskanál só
1 tojás + 1 a kenéshez.
1 kis db. tejföl
5 dkg élesztő
Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi hozzávalót, jól megdagasztom.
35-40 percig kelesztem.....
Deszkára borítom, kinyújtom, bevagdalom, megkenem 1 felvert tojással, és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
kb. 35 percet még kelesztem ,..........
majd 200 fokon 2 tepsivel légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütöm.
91 db lett belőle
1 csomag leveles tésztát 2-3 mm vastag és 1 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük a formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítéshez a hozzávalókat tegyük a keverőtálba és dolgozzuk ki jó alaposan. Lágy tésztát kapunk, amit annyira nem lehet nyújtani, viszont így lesz finom, puha majd a végeredm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. 2.Elkezdjük kézzel összedolgozni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszthez adjuk a tojássárgáját, a tepertőkrémet és a vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, a felét a masszához adjuk, mixerrel összekeverjük, majd óvatosan sp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű