Családireceptkönyv.hu

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)


Írta:

Elk. idő: 40 perc + 1 éj
Adag: bármennyi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.

- 1/3 rész túró

- 1/3 rész vaj

- 1/3 rész liszt

- só

- tojásfehérje

- szezámmag vagy sajt a tetejére

Elkészítés:


1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.

2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.

4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt

- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki

- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sós ropi
Sós ropi

A hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogi kelesztés nélkül
Sajtos pogi kelesztés nélkül

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bélaropi
Bélaropi

A lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az e...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk