A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.
- 1/3 rész túró
- 1/3 rész vaj
- 1/3 rész liszt
- só
- tojásfehérje
- szezámmag vagy sajt a tetejére
1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.
4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.
- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt
- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki
- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele
. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű