A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.
- 1/3 rész túró
- 1/3 rész vaj
- 1/3 rész liszt
- só
- tojásfehérje
- szezámmag vagy sajt a tetejére
1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.
4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.
- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt
- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki
- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele
A hozzávalókat a dagasztó gépbe mérjük bele. Könnyen nyújtható tésztát csinálunk belőle. Egy mélyebb tálba tesszük, folpackkal betekerem a tál tetejét. Hűtőbe tesszük pihenni legal...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElső lépésnek zsíron lepirítottam 2 fej lila hagymát amit apróra vágtam. 25 dkg rétes liszt, 25 dkg finom liszt és 1 tk. sót összekevertem. Beleteszem az 1 tojást és 1,5 dl olajat,...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű