A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.
- 1/3 rész túró
- 1/3 rész vaj
- 1/3 rész liszt
- só
- tojásfehérje
- szezámmag vagy sajt a tetejére
1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.
4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.
- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt
- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki
- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele
A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre oszt...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkáva...
Elkészítési idő: 1 óra◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...
Elkészítési idő: 120 perc