Családireceptkönyv.hu

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)


Írta:

Elk. idő: 40 perc + 1 éj
Adag: bármennyi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.

- 1/3 rész túró

- 1/3 rész vaj

- 1/3 rész liszt

- só

- tojásfehérje

- szezámmag vagy sajt a tetejére

Elkészítés:


1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.

2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.

4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt

- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki

- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa

A hozzávalókat a dagasztó gépbe mérjük bele. Könnyen nyújtható tésztát csinálunk belőle. Egy mélyebb tálba tesszük, folpackkal betekerem a tál tetejét. Hűtőbe tesszük pihenni legal...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Lila hagymás pogácsa
Lila hagymás pogácsa

Első lépésnek zsíron lepirítottam 2 fej lila hagymát amit apróra vágtam. 25 dkg rétes liszt, 25 dkg finom liszt és 1 tk. sót összekevertem. Beleteszem az 1 tojást és 1,5 dl olajat,...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Baconos csavart
Baconos csavart

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk