Családireceptkönyv.hu

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)


Írta:

Elk. idő: 40 perc + 1 éj
Adag: bármennyi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A recept csak az arányokat adja meg, a mennyiség variálható.

- 1/3 rész túró

- 1/3 rész vaj

- 1/3 rész liszt

- só

- tojásfehérje

- szezámmag vagy sajt a tetejére

Elkészítés:


1. A túrót, vajat, lisztet és sót összedolgozzuk, majd egy éjszakán át pihentetjük.

2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.

3. A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, vagy szezámmaggal.

4. Kisütjük, nem túl magas hőfokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


- érdemes sütőpapírt tenni a pogácsák alá sütés előtt

- vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki

- nem muszáj pogácsát szaggani a tésztából, csíkokra is vághatjuk azt, ha gyorsabban kész akarunk lenni vele

Zoli féle túrós pogi (nagyon könnyű)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos kifli
Sajtos kifli

A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre oszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sonkás, sajtos pogácsa
Sonkás, sajtos pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkáva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Virslis kiflik
Virslis kiflik

◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk