Hozzávalók
• 15 dkg reszelt sajt
• 15 dkg liszt
• 15 dkg hideg margarin
• 1 kk. só
• csipet bors
• 3 ek. hideg víz
Elkészítés
Előkészítés
Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát.
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formázunk. Betesszük a fagyasztóba kb. 20 percre. Sütőt előmelegítjük 220 fokra. Elővesszük a fagyasztóból a hengert és kb. fél cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk a szeleteket, de nem túl közel egymáshoz, mert még nőni fognak! 10-12 perc alatt készre sütjük.
Először is egy kis langyos kefirben futassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a sót és a tojásokat, jó alaposan keverjük meg, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, tojást, reszelt sajtot elkeverjük, hozzáadjuk a sonkát, a sütőport, a tejet, a frissen aprított petrezselyemzöldet. A reszelt sajt lehet szinte bármilyen, akár több sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, egy kis bemélyedést hozunk létre a közepén, ahová beletöltjük a pohár vizet, az olajat és a sót. Az így kapott tésztát összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk. Ez u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű