Hozzávalók
• 15 dkg reszelt sajt
• 15 dkg liszt
• 15 dkg hideg margarin
• 1 kk. só
• csipet bors
• 3 ek. hideg víz
Elkészítés
Előkészítés
Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát.
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formázunk. Betesszük a fagyasztóba kb. 20 percre. Sütőt előmelegítjük 220 fokra. Elővesszük a fagyasztóból a hengert és kb. fél cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk a szeleteket, de nem túl közel egymáshoz, mert még nőni fognak! 10-12 perc alatt készre sütjük.
250 gr darált zabpehely 250 gr zsírszegény túró 100 gr kókuszzsír 1 db tojás zsírszegény sajt só
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval, majd morzsold össze kis darabokra vágott, hideg vajjal. Adj hozzá annyi tejfölt, amennyit felvesz, majd keverd hozzá a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, sót kimérjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a hideg, kockára...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes