40 dkg liszt
negyed tasak sütőpor
18 dkg vaj
3 dl natúr joghurt
csipet só
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd tepsibe tesszük. A felvert tojással átkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Az összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és ecettel vízzel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több víz kell bele. Hűvös helyen...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz 5 dkg sajton kívül egy kevés mák és szezámmag a szóráshoz, egy felvert egész tojás a kenéshez. A tésztát előző nap célszerű összekészíteni, de legalább 3 órával sütés előtt....
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű