4 nagy vörös burgonya
7 dkg vaj
só
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt követően papírtörlőre tesszük, majd egy tepsibe helyezzük és átkenjük a megolvadt vajjal. 200 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a szélei aranybarnák lesznek, majd sózzuk és már fogyaszthatjuk is.
Nem kell keleszteni, azonnal nyújtani, szaggatni, 1 tojással megkenni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott margarint, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű