Tésztához:
1,5 dl étolaj(Vénusz)
1,5 dl víz
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg finom liszt átszitálva
4 db tojás ha kicsi akkor 5 nagyobb
Krém:
24 dkg margarin
6 púpos evőkanál liszt
9 dl meleg tej
30 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg tömlős sajt
10 füstölt tömlős sajt
só
petrezselyem zöld,metélőhagyma
A vizet felforralom az olajjal ha forró hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok és egyesével robotgép segítségével a tojásokat hozzákeverem,nokedli állaga legyen a tésztánknak.
Sütött míg a tésztánkat készítjük előmelegítjük 180 fokon ,légkeveréses.
A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat nyomunk,vízzel spriccelem a tésztánkat sütöm 15-20 percig míg megnő a tésztánk és kérget nem kap,ez idő alatt a sütő ajtót TILOS kinyitni.
Utána lejeb veszem 160 fokra 15-20 perces szárítás.
A krémhez a margarint felolvasztom majd hozzáadom a lisztet zsemle színűre pirítom ezután folyamatosan adom hozzá a meleg tejet,közbe keverem,annyit,hogy krém állaga legyen,gázról levéve hozzáadom a reszelt sajtot,tömlős sajtokat, és petrezselymet,metélőhagymát.
A fánkoknak kupakot vágok,és habzsák segítségével töltöm.
1 Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2 Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem. 3...
Elkészítési idő: 100 percA vajat és a sót villával alaposan elkeverjük, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a két tojással kelt tészt...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a lisztt...
Elkészítési idő: