I. recept
40 gramm Totu krém extra
40 gramm kókuszolaj
65 gramm Szafi fitt sütőliszt sós tésztákhoz
1 tojás
1 csipet só
1 csipet piros paprika
II. recept
40 gramm Totu krém extra
40 gramm kókuszolaj
55 gramm tápiókaliszt
10 gramm bambuszrost
1 tojás
1 csipet só
1 csipet piros paprika
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk almaecet
A sütőt 180 fokra előmelegítem
A hozzávalókat alaposan kikeverem.
A masszát egy habzsákba töltöm. Ha nincs habzsák, akkor zacskóba. A képen látható módon a legegyszerűbb:
Ha zacskóval dolgozok apró lyukat vágok (ha szükséges növelem a lyukat). Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe ropikat húzok.
A ropikat ízlés szerint megszórom nagy szemű sóval, vagy köménnyel, vagy szezámmaggal.
Légkeverés mellett 8-10 perc alatt megsütöm.
Ha van habzsákunk, és kinyomócső hozzá, akkor érdemes azt használni kitapasztalva, hogy melyik csővastagság a legmegfelelőbb.
A 8-10 perc sütési idő hozzávetőleges. Vastagabb ropik tovább a vékonyabbak rövidebb ideig süljenek, ki kell tapasztalni.
Sajnos a hagyományos ropiélményt nem pótolja, de sós rágcsálni valónak , ropogtatni valónak tökéletes. Úgy gondolom, hogy más fajta lisztekből is elkészíthető.
Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-...
Elkészítési idő: 1 óraA szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk. F...
Elkészítési idő: 10+60 percA burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...
Elkészítési idő: