Családireceptkönyv.hu

Sajtos rudacskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g rétesliszt, 250 g margarin,100 g zsír,2 tojássárgája30 g élesztő
150 g reszelt sajt,1 doboz tejföl,1 tk só, köménymag (szezámmag)
1 tojás (lekenéshez),tej (langyos, kelesztéshez), fűszerpaprika (elhagyható)

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

Sajtos rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Töpörtyűs  pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

A lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek. A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménység...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar JOGHURTOS SÓSRUDACSKÁK – OMLÓSABBAT MÉG NEM SÜTÖTTEM
JOGHURTOS SÓSRUDACSKÁK – OMLÓSABBAT MÉG NEM SÜTÖTTEM

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Káposztás hasé
Káposztás hasé

A káposztát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy félórai állás után ki-csavarjuk. Olajon dinsztelni kezdjük. Ízesítjük cukorral, borssal, sóval. Lehetőleg minnél több vizet párologtas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk