700 g rétesliszt, 250 g margarin,100 g zsír,2 tojássárgája30 g élesztő
150 g reszelt sajt,1 doboz tejföl,1 tk só, köménymag (szezámmag)
1 tojás (lekenéshez),tej (langyos, kelesztéshez), fűszerpaprika (elhagyható)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
A lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek. A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménység...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy félórai állás után ki-csavarjuk. Olajon dinsztelni kezdjük. Ízesítjük cukorral, borssal, sóval. Lehetőleg minnél több vizet párologtas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű