70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
Reszelt sajt is kerülhet bele, valamint 3 rétegűben is elkészíthető.
Frissen lefagyasztva lehet mikrózni.
Kidolgozom a tésztát, pihentetem 10 percig, majd kinyújtom kb 1 cm vékonyra. Lekenem bőven vajjal és megszórom bőven reszelt sajttal. Hajtogatom: fentről le az 1/3 részét, len...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA lisztet, sót, túrót és a Ligát egy tálba mértem...A tojást villával felvertem, a felét a tésztához adtam, másik felét meghagytam a tészta tetejének lekenéséhez. A tésztát összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a sajtot. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű