70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
Reszelt sajt is kerülhet bele, valamint 3 rétegűben is elkészíthető.
Frissen lefagyasztva lehet mikrózni.
A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő g...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A serpenyőbe, a bac...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A liszthez, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a zsiradékot, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a langyos maradék tejet, ez lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz