menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós hajtovány, csülkös bableves mellé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
- fél kiló liszt,
- 2 tojássárgája,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- 3 dkg élesztő,
- kb. 2,5-3 dl tej,
Töltelék:
- fél kg túró,
- 2 evőkanál tejföl,
- 20 dkg reszelt sajt,
- 1 egész tojás,
- só,
- bors,
- vöröshagyma,
- egy gerezd reszelt fokhagyma,

Elkészítés:


Fél kiló lisztből, 2 tojássárgából, 5 dkg olvasztott vaj, 3 dkg élesztő és kb. 2,5-3 dl tej hozzáadásával készítettem kelt tésztát, olyan fánktészta állagút. Fél kg túrót kikevertem 2 evőkanál tejföllel, 20 dkg reszelt sajttal, egy egész tojással, sóval, borssal, egy kis fej vajban párolt hagymával, egy gerezd reszelt fokhagymával.
A megkelt tésztát kinyújtottam, megkentem a túróval és feltekertem, mint a bejglit. Lekentem tojással, megszórtam sajttal és pirított tökmaggal.
Trapéz (bár inkább háromszög) alakú szeletekre vágtam és 190 fokon sütöttem. Nem friss sütés, néhány hete készítettem.Csülkös bableves mellé nagyon illik.

Túrós hajtovány, csülkös bableves mellé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edina
Sós teasütemény
Sós teasütemény

A hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tatu kifli
Tatu kifli

1 evőkanál cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt a lisztbe beletesszük a 2 evő kanál étolajat és a felfuttatott élesztőt ezeket össze gyúrjuk és két cipót csinálunk hagyjuk 1 és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos perec
Sajtos perec

Hozzávalókat összegyúrni, 4-5 mm vastagra kinyújtani kiszaggatni, tetejét tojássárgájával lekenni, és megszórni sajttal, vagy magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)

Az összegyúrt tésztát legalább 1 éjszakára a hűtőben pihentetjük (ha tudjuk, ha nem, az sem baj) Vékonyra kinyújtani, vízzel megkenni, majd mehet rá a reszelt sajt (gouda kevésbé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk